Viharjelentés

  Néhányak szerint sámánének. Van, aki egyenesen mágiának, boszorkányságnak tekinti majd és máglyára küldene érte. Szerintem a tény, hogy miután késő este élőben elhangzott ez a mű, másnap kora délután viharos zivatar vonult át a város felett, égi jel. Valamit jól csinálunk. 


100 - Viharjelentés

  -- Most kaptuk a hírt, miszerint jelenleg harmadfokú vihar- és beszarásjelzés mellett országszerte a fejek felett átmeneti, helyenként tartós felhőátvonulás lehet hidegfronttal, légnyomás- és hangulatingadozással, ingerültséggel, kimerültséggel, zsebtáji bicskanyitogatással, kezek ökölbe szorulásával, borsó méretű jég- és toleranciadarabokkal, képzeletben feltárcsázott szuicid-arabokkal, homlokon kidülledő erekkel, szapora szív- és szemmel veréssel.
Kérjük vigyázzanak! A türelem ajtói záródnak! dnak.. dnak.. dnak..

Kop-kop! Ki az? Drága jó adóhatóság ökle villámként csapkod az ajtódon, miközben meg sem kérdezi: Itt laknak Hátralék? Ő tudja. Észhez kapnál még, hogy miért nem gondolkodtál előre, de szélfútta grafitceruza-szemöldöködtől nem látod, hogy ezek a nullák forintban sem látomások, befizetetlen csekkből van lám most már sok. Hiába, vagy még ha minden ingóságod tán' avítt, mára csupán emlék, amit magával a NAV vitt. Szélvészként teszi zsebre a havi juttatásaid 30%-át.. hát-hát, nem éppen a legjobb. Kivételesen ne a kétharmadot okold, bár vannak érdekes tények és okok, de attól még Te voltál következetlen és konok!

Persze ne higgy el mindent, amit Neked mondanak, mert biz' hazug Szószikrátész hirdeti, hogy a szitokszó szikrát tész hallgatósága fülzsírjára. Ser-ser-serceg, akár a bakelit, hogy Te is lehetsz még elit, ha akarod. Hirdetik a rétorok, hogy a tömeg tüzétől kiégett minden eladó pléhtorok - van benne még kincs (szónoki készség, énekhang, gyémántslejm)? Mennyire tartod a tudást, kishaver?

  -- Nagyobb állóvizeink közül a Velencei-tó 24, a Fertő-tó 23, a Balaton vize 22, az agyvizem 41,5 fokos. Lázasan elmélkedek azon, ennyi tanulástól mekkora lenne a haszon, ha a diplomám kézhez vétele után zsebemben lenne a munkaszerződésem. Én csak a dolgomat szeretném lelkiismeretesen végezni, kérem szépen! #munkatársi
Aztán meg mindenki engem utál. Szemvillanás alatt kibuknál, mert nagyobb elismerés dukál, mint a viharos tempóban menedzsmentet váltó multiknál.. semmittevő ember a városi cégeknél is akad, aki helyett dolgozik 12, míg beleszakad.
A munka Neki derogál, pláne közben dirigál! Remegő kéz hát mögött jár, szólván az úr: Arbeit macht frei.

Táborokból fesztivál,
nyári zuhé, szivárvány.
Kötött pulcsi, bölcsész sál,
egyenlőség, tiszta sár.. izé, sor, eddig értem is és vallom, de a tolerancia a Teremtő bárányai között nem vonatkozik nagy halom, egyenlőnél is egyenlőbb intoleráns baromra!
Az ilyeneket kellene húzni karóra, míg az idejük csak ketyeg. Ólomlábakon hegymenet, már hallom: tüntetés vagy felvonulás lehet. mert Sötét. Felhők. Gyülekeznek.. baszok rá.

  -- A szó a stúdióé.

Ex



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése