Az első slam poetry

  2012. szeptember 8. -  Ez egy tisztán megmaradt dátum. Nincs belőle sok, néha még mindig szégyenkezem, amikor ismerőseim fontosabb dátumai kimennek a fejemből. Nem ápolnak a naptári hónapok és napok jó kapcsolatot velem.. na, mindegy..
  Meghirdették eseményként a legnagyobb közösségi oldalon. Amúgy se volt túl sok tervem arra a szombatra. Miért ne mennék, unaloműzésnek tökéletes - gondoltam. Amúgy se tudok szinte semmit még a slam poetry-ről. Felcsörgettem Dé-Zé barátomat, jön-e, ha már a neve az "Ott lesznek"-listában találtam. Ő tényleg ott lesz.
  Akkor hát, nézzünk szembe az ismeretlennel. Sikerült annyira belenéznem a szemébe, hogy azóta itt is ragadtam. Minek is tagadjam, megfogott valami. A versek, az előadásmódok, a karakterek, megannyi különböző nézőpont között feltűnt egy szende, első ránézésre "Mit is keresek én itt voltaképp?"-kaliberű Hölgy (igen, nagybetűvel, nem vagyok bunkó). 
Amiket akkor, ott - mint utólag kiderült, először - előadott, valamiért kiszedtek a közönség soraiból és késztettek arra, hogy pestiesen szólva, ezt ne hagyjam annyiban. Így, mikor jött az adandó alkalom és MAteDon kérdése - hozott magával valaki saját verset? - elhangzott, feltettem a kezemet, felmentem a színpadra s bemutatkozásom - Executor Kecskemétről - után előadtam egyik rapszövegem akapella.
  Az esemény után odamentem ifjú Költőnőnkhöz, akit azóta jó barátomnak mondhatok, s pár szót váltva azon kaptam magam, hogy késésben vagyok, így el kellett rohannom az Íródeák elől. Utólag jutott el a tudatomig, hogy még csak el sem köszöntem Tőle. Így hát, élve az új élmények nyújtotta lehetőséggel, írtam Zsókának egy verset.

Lassan egy éve..

.. kezdtem el foglalkozni a slam poetry csodás világával. Új emberek, új helyzetek, újra és újra csak áldom az eszemet, hogy 2012 augusztus végén visszaköltöztem Veszprémbe. Akkor született meg az első versem - addig csak rapszövegeket írtam - annak apropóján, hogy milyen érzés is egy új életet kezdeni egy új városban.