Alapvető emberi értékek

  Alapvető emberi értékek című sorozatunk mai epizódjában essen szó egy kicsit az őszinteségről.. is. Merthogy nem lehet egy barátságon, párkapcsolaton, házasságon vagy bármi hasonló, az átlagosnál jelentősebb szereppel bíró emberi kapcsolaton belül kiemelni bizonyos értékeket és elkülönítve vizsgálni azokat.
  Ha valaki őszinte, ahhoz társul a Másik bizalma is, hisz ha mindent elmondasz Neki, Ő ezeket a történeket meg fogja őrizni magában, illetve nem csacsogja ki mindenkinek, akivel csak beszédbe elegyedik nap, mint nap. Vagy ha támogatod a Másikat nehéz helyzetében, akkor rendelkeznetek kell kölcsönös hittel a Másik felé, hogy amit mondasz Neki, az igenis az Ő javát fogja szolgálni tanácsként, s Te tényleg azért vagy Mellette, mert bármikor szüksége lehet Rád és a támaszodra.
  De ezek csak olyan alapvető morális értékek, amik minden - mindkét fél számára - fontos kapcsolatban nélkülözhetetlenek. Szerintem. Egyéb relációkat most nem vennék ide, mivel a fenti értékek nyomán született meg a mai bejegyzés verse is, köszönhetően még többek között a tavalyi változékony szeptembernek.