Életünk filmje

  Van, kinek még VHS-en indult el, a fiatalabbak már digitális minőségben élvezhetik ezt a 3D-technikával vászonra vetített esőt az idei zord őszben.
  Ragassz a szemed elé vörös és kék áttetsző fóliát, hadd engedjen bepillantást nyerni mások tekercsébe a végtelennek tűnő Pannon-vidéken.



93 - Kópiák

- Helló, Eddie vagyok. Eddie Wallace.. nem, ez így nem jó.. Üdv, a nevem Eddie.. mint egy kurva anonim klubban.. "helló, Eddie!".. baz'meg, ezt a cinket..

  Mindenki, Ő itt Eddie. Eddie Wallace. Sejtik, hogy nem ez az igazi neve, de a történet szempontjából ez most lényegtelen.
  Eddie rendes srác. Egyetemista, mellette dolgozik, de ez a Királynék városában egy megszokott dolog.
Megszokott dolog, mint általában minden, amit Eddie csinál.

Megszokott, mint mikor a munkából a délutáni előadására sietve lép a zebrára és hangos fékezésre lesz figyelmes. 
  Eddie hívő. Hiszi, hogyha lelép a zebrára a Színházkertnél még akkor, amikor 2-3 féktávon kívül van a közeledő gépjármű, nem esik baja.
Hiszi ezt akkor is, mikor nemes egyszerűséggel kirángatja az Őt majdnem elütő autóst a Skodájából. Az értetlen sofőr mit sem fog fel abból, amit Eddie ordít Neki, miközben az autó motorháztetőjébe veri az ipse fejét: 
ÉN VEZETTEM, AZT MONDD MEG, ÉN VEZETTEM?!

Megszokott, mint mikor előnyben részesíti bizonyos szituációkban a szebbik nem jeles képviselőit.
  Eddie hűséges. Nem arról van szó, hogy nem bámul meg alkalomadtán egy-egy formásabb női feneket, de nem ad Neki hangot, mint a homlokzaton ironikusan Munkást dekkelő, nyíltan zsidó-, meleg- és nőgyűlölő Söpredék. Éktelen füttyszó után: "Dugnálak!!", süvölt kátrányos hangján és turházik egy mélyet az évtizedek alatt lerakódó rétegből.
- Itt füttyögsz, Te barom? Fütyülsz, baszd meg, és hazudsz.. Véletlen se gondold, hogy Rád vonatkozik a kijelentés, miszerint a kobra a legnagyobb sziklák alatt szeret hűsölni. Ekkora szikla alatt az a csúszó-mászó már rég halálra fagyott..

Megszokott, mint mikor késő este sétál át a barátnőjéhez, hogy egy nyugodt éjszakát töltsenek együtt és régi ismerősökbe botlik.
  Eddie tisztelettudó. Tudják róla ezt azok az emberek, akik körében akarata ellenére is mozgott, mikor alkalmi és tartós fogyasztókkal futott össze heti többször is. Ilyenkor csak bólintott és köszönt egyet Feléjük, majd tette tovább a dolgát. Mint most is, mikor a sötét utcában felismer 1-2 embert, némelyik üveges tekintettel bámul előre. Hiába, hogy a mennyország kulcsát keresik.. "azt nem ismerem, de ez is jó anyag."

Kulcs a zárban, kilincs lehajt, levegő kifúj.
- Milyen volt a napod, Szívem? 
- Csak a megszokott, Kincsem, semmi különös..
Ex

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése