Szívem majd hazahúz

  "Itt hagyok mindent, hív az élet.
Messze megyek el, talán egyszer visszatérek.
Ha a szívem majd hazahúz,
Tudom, hosszú lesz a hazaút."    (The Company*LiveBand* - Hazaút)


89 - Új építésű, bútorozott

  Megfizethetetlen hirdetés következik:
A zajos bélváros gyomorforgató bűzétől távol új építésű, bútorozott lakás 2 szobával, folyton bővülő nemzetközi konyhával, kamrával, pitvarral és jó reménnyel kecsegtető kilátással hosszú távra vagy határozatlan időre kiadó. Megegyezés az árról szigorúan helyben, személyes találkozást követően.
Jelige: ...

  Az én szívem lakatlan.. lett. Eltelt egy öröknek remélt nyár és nagyon mélyről kellett felhoznom a gondosan elcsomagolt és "Indian summer"-öblítő illatú őszi ruháimat. A pincétől kezdve építhettem újra mindent, mert az addig rendíthetetlennek hitt kőkastély összedőlt. De ha a föld igazán beleremeg, még a legbiztosabb várak is sziklahalmokká porladnak.

  Az én szívem lakatlan. Vendégek néha, partyhangulat hallatlan a toronyban, dübörög az emelet és torkaszakadtából üvölt a vendégsereg kifulladásig-berekedésig, mert hétvégente többször is csutkára tekerték a hangerőt a hifin. Verekedés itt, törött üvegek és csontok ott, de ha az ember hajnalos és három műszakban egyszer él, bizony hajlamos felvenni a Veszélyest középső nevének. Eszméletlen sztorik (hajnal) egytől egyig.

  Az én szívem lakatlan.. volt. Most meg a küszöbön egy valahonnan mintha ismerős fekete női táska és egy kis gurulós bőrönd. Valaki itt felejtette tán? Bőröd és parfümöd illata miért árasztja el megnyugvón az egész bejáratot? Vajon véletlen hagyhattad ott, mert épp dolgod akadt a környéken és egyszerűen úgy érezted, hogy nálam megpihenhetsz a biztonságos nagy sziklánál vagy visszajössz valaha egy következő kör ruhával, edénnyel és egy plusz fogkefével? Én még néha házon kívül, elmém el, a kulcs a lábtörlő alatt, de ha valamit nem értenél, kopogj az ajtón bátran vagy szimplán csak hagyj üzenetet egy szamárfüles sárga PostIt-en.

Ex

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése