Romlott hazafi

  Nem kenyerem a politika. Szívesen koplalok inkább értelmesebb témákon, mint hallgassam mások szaftos prédikációit a (Számára) ellenzékek zsíros ügyleteiről. Ennek ellenére kénytelen-kelletlen helyet kellett foglalnom a politika-vonat étkezőkocsijában, hogy lássam, milyen gusztustalan kajacsatát vívnak.
  Helyet kellett foglalnom és nem véleményt. Így csak az előétel gyanánt felszolgált szufléig jutottam, de már az is túlzottan fel volt fújva és csokoládé helyett csak lejárt szavatosságú tejbevonó volt a közepén.

  Rossz szájízzel fogalmazódott meg bennem néhány gondolat:


80 - Útelágazódás

  Te büszke Gyermeke két világháború ezüstérmesének!

  Tedd e nemes szívre vérben és verejtékben áztatott dicső kezed, míg én Neked fel a következő kérdéseket: Etele, Sarolta, Gyula, vagy épp Tünde, szemed mit lát?
  Tudásszomjad cseppenként oltó tanulást vagy tettlegességével nemesítő munkát? Szerető és féltő család vagy fényes ívű karrier? Vagy ha ez így túl gejl, akkor szimplán csak: Itthon - Külföld? Itt, hol üvölt az elméd, hogyha hazájából lelép, hogy lássa meg a fényt a Csalagút végén egy-kettőre? Tanuljon inkább a Tinó, ötkor se lesz semmi Belőle. Mert ez így megy, hogy vannak hirtelen elvárások és hozzá.. meg, öö.. illetve.. szóval ez mind a kibaszott valóság.
  Mert most ez a trendi: légy boldogtalan, legyen nehéz Téged meglepni. Miért lengi körbe a tárgyalótermet a sznobság keserű szaga? Mint akit pofán pisáltak a szabad akarat kénes szagú, mustár-sárga levet eresztő veséi. Tehetsz némi biztonságot adó maszkot a szemed-szád-orrod elé, de az elkeseredettség odakint, tőlünk kijjevv’ már javában burjánzik.

  Mert bizony sok a tudás fáján a vadhajtások.
De ha nem tetszik a választott utad, legyél önnön urad és menj.. az utcára tüntetni.
Tüntetni az egyenlőségért, tüntetni az ingyenes oktatásért, tüntetni hosszú évek munkáját el, amit mások belesűrítettek egy megkímélt és töredékrészt kifizetett nyugati autó hajnalban felgyújtott roncsaiba. Tüntetni el a józan eszed, mert a csordaszellem majmot csinált Belőled: nem lát, nem hall, ... ...... .
  Csapjon homlokon felismerésképp a szembe szél és okulj mások hibájából, ha már a sajátod elkövetted párszor, és csak hiba hiba hátán, másolsz másokat, Ctrl+C, Ctrl+V, Ctrl+C, Ctrl+V, Ctrl+Schmitt, Ctrl+V. Plusz 180 oldal meg egy huszáros snitt, ajvé!

  Mert páran még mindig úgy tesznek, mintha ez olyan nagydolog lenne, sőt kiváltság, Rózsás előjog: felsőoktatás.
Gróf Báró Felső-Nagyteleky Vitéz Ond Tamás. Úgyse látta más Rajtad, hogy ebben sorvad minden idegszálad. A látszat meg, hogy egy 10 évvel öregebb alkoholistának néznek. Festik a falra Neked a hányásszagú jövőképet. Akárcsak egy folyton hanyatt nyíló ülés a távolsági buszon. Kényelmetlen.. Egyenes gerinc, húzd ki magad, légy derék ember!
  Könnyű szerrel kitapétázhatom 15 félévnyi diákmatricával a nem létező diplomadolgozatom hátulját is. Mi hasznom belőle? Pont ennyi, mint két random Pofátlan-kormánypárti fejét plakátra tenni az újgazdag városnegyedekben és hivatalból alákenni: Ők már jobban élnek. És Ön?
  Baszd meg!

Ex

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése