Fogytán

  Menetrendszerű tavaszi fáradság lett úrrá rajtam az elmúlt időben. Szépen-lassan tornyosulnak a fejem felett a tennivalók és bizony nem ártana egy kevés, bennem megújuló energiaforrás. Mi más is jöhetne szóba, mint hogy ismét tollat/klaviatúrát ragadjak és az egyik legerősebb szeremből merítsek erőt, az írásból.


79 - Fogytán

  Tán fogy? Hogy, hogy nem, hiába is várod, nem lesz belőle több. Nem újul meg, elfelejted, de segíthetek Rajtad.. hogy hogy a francba, még magam sem tudom, de azért kipróbálok valamit, hátha..
  Szóval, nyújtsd ki az egyik kezedet előre, tenyérrel felfelé! Omm, remélem, érzed az államkassza kulcsmesterének bal mellényzsebéből áramló pénzenergiát, mert ez hónap végén senkinek se árt és az élelmes magyar minden lehetőséget megragad, hogy hárítsa a felelősséget és minden fizetési kötelezettséget megtagad.. Omm, pénzéhes banda.. és majd ha kevés a kraft, a cukorszinted a béka segge alatt s a szád attól bűzlik: egyél müzlit, igyál kávét, dobj be egy snickerst, míg nem magadból kifordulsz-kikelsz, mert megállni tilos! Megállni tilos!

  Megállni tilos, ez a tempó még közel sem gyilkos! Megállni tilos, még ha a menetszéltől a szemed már piros! Megállni tilos, anyád vagy a mosógép úgyis minden ruhát kimos! Megállni tilos, főleg miután leanyáztad a többieket! Megállni tilos, hogy ne jussanak szóhoz, mert amit Neked mondanak, nem csak kínos, de - Megállni tilos, állj már meg, hogy a kengyelfutó gyalogkakukk bújjon a seggedbe csőrrel előre, hogyha megijesztem!
Hová sietsz?! Na látod, most csak szó nélkül ülsz és elmerengsz a kérdésen.

  Hová sietsz? Várnak otthon? Balesetmentes vezetést!
Neked semmi sem elég, annyira rohansz, baszd meg, hogy már arra se emlékszel, milyen íze van egy közös és meghitt reggeli utáni eperdzsemes gofri és latte macchiato-búcsúcsóknak, mielőtt reggel indulnál a napi rutinba!

  Hová sietsz? Kergeted a holnapot, amikor Te magad is elismered, hogy ma még ma van?
Akkor legalább tetováltass egy 20 percet siető karórát a csuklódra, hogy észrevedd, késésben vagy az Általad eszkábált célkitűzésekkel szemben.
Ne vessz el, alakulj át! Ha már nem bírod elviselni az időt, ezt a kegyetlen ütemet diktáló, folyton Rajtad lovagló kurvát. Imitálj puha paplant, hogy megpihenjen alant. Hiába is csábító, mint egy 24 órás Idd meg a söröd és nem tejelsz egy tálcányit-felkérés.

  Hová sietsz? Ahelyett, hogy elfogadnád, hogy szerető kebelre találnál a távoli keleten felkelő Nap baljánál, még mindig úgy véled, hogy halni jár Beléd a lélek? Nem öltél már bele így is eleget a keresésébe? Vagy vetsz inkább szemet más férjére-feleségére, de a fenéér' se érné meg, mert nem az Ő szerető karjaiban töltődsz fel életkedvvel. Nem ott leszel újra önmagad. Ne is tagadd, hogy akit hébe-hóba megkívánsz, csak feleslegesen felragasztott nikotintapasz tinédzserkorod óta meglévő függőségedre. De nem csak Te, hiszen mind ugyanolyanok vagyunk, szó sincs kátrányos megkülönböztetésről. Szívj egy utolsó slukkot a végéből és inkább tituláljanak Téged ostoba fasznak, mintsem egy felsőbb erő fejében foganjon meg a gondolat, hogy megint átbasznak.
  Vagy pusztítsd el az utolsó horcrux-ot, hogy terhektől mentesként tekints az életedre. Na persze, ha nem egy Nokia 3310-esben lenne épp elrejtve.

Ex

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése