Csak őszintén

  Állítólag manapság praktikus másnak mutatnod magad, mint aki valójában vagy. Így juthatsz előnyhöz különböző helyzetekben, így kerülhetsz ki kínos vagy kényelmetlen szituációkat, egyesek szerint így élheted túl könnyebben a mindennapokat.
  De tényleg megéri ezt addig űzni, míg Te magad is elhiszed, hogy más vagy, mint önmagad?
"Ne akarj olyan ember lenni, aki nem Te vagy."



78 - SóMi

Mutasd magad! Mennyit változtál, mióta nem láttalak.. De tényleg.
  - Mutasd a szemed, megmondom belőle, ki vagy. 
Sunyi jószág sok sminkkel, mert a divat ápol és eltakar, vagy nyílt tekintet, mert kora este túl sok volt a 3 deci kávé a konyhai kotyogósból..
  - Mutasd a szád, amit szétharaptak már páran, megmondja, mit akarsz egy parázsvitában! 
Vagy csak utalgat, mint havi egyszer a munkahelyed.
  - Mutasd a számlád, a betétkönyved, a paypal-egyenleged, megmondom, mennyit érsz ott, ahol kilóra megvesznek Téged, az elmédet, a tudásod. Amilyen vékony vagy, ne is csodáld, hogy csak ennyi nulla van a tizedesvessző előtt és mögött. Elvégre ez a Te helyi értéked.

  - Mutasd a képed, megmondom mi minden vagy!
  - Mutasd a másik felét is oda, ha jó kereszténynek hazudod magad!
  - Mutasd az elméd, megmondom, mi minden lehettél volna eddig is!
  - Mutasd a veséd, a léped, a májad! Inkább ne mutasd!
Rohadtul nem vagyok kíváncsi arra, milyen penetráns dögszagú vagy belülről. Téged a szeretet öl, engem táplál. Nem, nem éltet, ez most nem az a nóta, meg az különben is Zsóka reszortja. De talán Ő is pont leszarja, hogy kinek hiszed magad. 
Kinek hiszed magad? Csak nyugodtan, tessék, ne is tagadd..
  - Mutasd a szíved! Aki kötődött Hozzád, mind tiszta ideg, mert elgázosítottad Őket a bal kamrádban, hogy a kéjesen bűzlő, hazug csábítás hatalmánál fogva vezetted az orrukat. Csak a feromon, jól tudom, ki van ez találva. Fejed felett tábla, fényreklám, hogy „Baszni jó”, de az érzelmeket még a pitvar bejárata előtt felejtsék kinn, legyenek szívesek.. Így viszont feszül az ín, dolgozik minden izom, kimarad egy dobbanás, levegő benntart.. Ők meg jól megszívták, míg Neked kielégülve ficánkol a zuhany alatt minden egyes véredényed.

  - Mutasd a véleményed.. be! Legalább ez őszinte és közvetlen.
Vagy tán megelégelted, hogy hamis álarcok mögött bújtatják az igazságot? Hogy nem tudsz úgy végigmenni az utcákon, hogy ne találkozz lépten-nyomon a hátuk mögött kést szorongató, de egymás szemébe nyájasan kedveskedő emberi látszatkapcsolatokkal? Vagy hogy az élet csupán 1 vagy több szerep és lehet, hogy a játszmák dominálnak egyszerű élethelyzetekben is? 
Írd és Mondd! Ne csak mutasd! 
  Ja, hogy Neked már a fájó őszinteség kezdi ki az ajkadat egy finom ebéd helyett? Hogy minden Téged ért igaz szó ütésként sújt le és nem tudod, mit kezdj velük, így támadásnak véled? 
Akkor ne fordítsd ide egyik álarcod se, mert hiába a rozsdamentes arcél, baszhatod, ha megrepedne. Fordulj inkább magaddal szembe, ha bírod még a saját pofáidat vagy szimplán csak fordulj be önteltséged tengerébe, mint önkéntes hullajelölt egy lúggal teli gyerekmedencébe, hogy oldódjon fel a hangulatod.

Ex

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése