Nem szégyen a sírás, hasznos

  Új esztendő, új kihívások, régi bajok. Még ha néha túl is nőne Rajtad ez utóbbi, sem szabad feladni. Csak állj meg egy pillanatra, gondold végig, találj rá megoldást. Ha egyedül nem megy, keress fel valakit, aki meghallgat és tanácsot ad. Ilyen egyszerű lenne? Persze, hiszen miért is komplikálnád túl?


76 - Nem szégyen

  Szia! Mi újság, hogy vagy? Naa, mi a baj? Mitől vagy ilyen kis búbánatos?
Hogy annyira egyedül érzed magad, hogy sírni tudnál? Hogy bárcsak ott lenne valaki és átölelne?

  Rendben. Csukd be a szemed és képzeld el, hogy ott vagyok.. Aztán, hogy megnyugodj a nagy ijedtségtől, hogy tényleg ott vagyok, kapsz egy homlokpuszit, majd odabújsz hozzám, hogy kisírd magad. Csak egy illat, két féltő, biztonságot nyújtó kar és Te.

  Naa, mi a baj? Érzed belülről azt a szorító érzést, hogyha meg kellene szólalnod, se tudnál? A lélek vinne rá, de a tested nem engedelmeskedik már, mert legszívesebben a mellkasomból jövő ütemes szívdobogás ritmusával összhangban zokognál elkeseredésedben. A felsőtested lüktetése, hogy megszabadulj minden felesleges rossz gondolattól-bajtól, rángat Téged lágyan, mégis határozottan. Én pedig ölellek, hogy érezd, nem vagy egyedül és bár Téged vezérel a sírás, mégis Te állsz felette az érzéseidnek, amiket most kiengedtél, hadd fogócskázzanak a szíveddel kis ideig, míg Te könnyeid hullajtod karjaim magányában. De igazad van, fussanak csak, ha már Te úgy döntöttél, hogy szembefordulsz mindazzal, ami bánt..

  .. és csak zokogsz, csak sírsz, csak rángat a keserű felismerés, hogy eztán mégis jobb lesz minden.. eztán mégis jobb lesz minden.. eztán mégis jobb lesz minden Benned, mert megtisztul a lelked egy könnyzivatar áztatta estén. Most nem hallod senkitől, hogy "ne sírj". Sírj csak, hisz Te is tudod, így jobb lesz minden. A résnyire nyitott ablakon bejutó szellőként simogatom meg a hajad, helyükre igazítom az eltévedt tincseket, amik vígan és vidáman áznak a könnycseppek tengerében, Veled ellentétben. "Sírj csak bátran" - szól halkan a marcona könnypárna, mert Ő is látja Rajtad, hogy ez most bizony a javadat szolgálja. Hogy így kimosod testedből mindazt, ami nem odavaló.. mert egy kedves és életvidám lány vagy, akiben nem szabad, hogy gyökeret eresszen a szomorúság és a kétely..

  .. és még azt hiszed, hogy csúnyán fogok Rád nézni, amiért összesírtad a pólómat, pedig csak nevetek, hogy halljam az aranyosan pirosló szipogásban és lássam az arcodon, az engem bámuló vörösre sírt szemeidben, a remegő szád szélére kiülő mosolyban a könnyektől és az ábrázatomtól a megkönnyebbülést.

  Jobb már kicsit? :)

Ex

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése