Ha nincs meg a szikra..

  Talán hideg zuhany a szinglivíz langyos medrében, vagy mégsem.. Talán egy kedves hazugság, mert a tapasztalat nyomán beleette magát a tudatalattiba a mindentől való félelem.. Talán egy kihátráló szép szó, mert az elköteleződéstől retteg az, ki nem ismeri.. Talán tényleg pont ennyi kell még, hogy megérje elképzelni a holnap délelőttöt is Vele, ne csak a ma hajnalt.. Talán ez mind, de az is lehet, hogy csupán elpattant a tűzkő az öngyújtóban.


74 - Szikra

  Mintha rémlene valahonnan ez a szó. Mint azok "a különböző lányoknak különböző hangsúlyokkal elmondott"..
  Soha nem lehet tudni, mikor látja viszont a józan ész a felelőtlen és szertelen hevességet. Az ember tehet szépet, mondhat szépet, de tényleg csak akkor lesznek ezek szívből szólók, mélyek, mikor megfontoltság is társul mellé. A többi csak nyers őszinteség..
  Még ha égne, de csak halvány' pattog a tűz a kandalló alján, mert nincs mivel fűteni. Csak néhány poros tekercs, pár unott kópia, amik szélét kikezdte holmi a hajdani lángból. Tűzre vele!
  Elalvás előtt fekszik ágyán az eszmélet, fejében harmadrészt elképzelt, félig valós filmkockák:
- Egy lány, aki első éves egyetemistához híven késve ébred és a reggel gyönyörű egyszerűségében kapkodja magára a melltartót, miközben fél szemmel mégis boldogan tekint a bevetetlen ágy felé.
- Egy lány, aki délelőtt eszmél rá egy ágy szélén ülve, mit is tett hajnalban.. de ha egyszer megtette, biztos nem is szerette igazán.
- Egy lány, aki hitetlenkedve nézi a pirosra színezett lepedőt, hogy tegnap mi a francért kellett piros szívecskékkel díszíteni egymást a nyári kerti party elánjában vörös rúzzsal és piros filccel.
- Egy lány, aki vérmesen szingli és tudja jól magáról, hogy bárkit meg tud fogni, miközben egy szál kölcsön kapott, 3 számmal nagyobb pólóban vidáman meséli, mennyire töketlen volt a régi bakja, s hogy miért rakta ki.
- Egy lány, aki csak fekszik lihegve, mert megszédült az orgazmustól, mert ha jól csinálják, így hálálja meg a szervezete és pulzusa szökken az egekbe.
- Egy lány, aki úgy öleli és imádja alkalmi partnere inas testét, hogy az odaadás megér egy estét.. na jó, kettőt.
- Egy lány, aki letört, mint a bögre füle, mert Neki ez érzelem nélkül nem megy. Nem is baj. Ő még reményt lát valamiben. Nem, mintha a többi nem, de ezek csak filmkockák. Tűzre vele! Ha már az a bizonyos szikra nincs meg a kellő pillanatba', legalább nagy lángon égjen ki a korom. Negyed évszázadnyi por és hamu..
  De kár, hogy porallergiában szenvedek.

Ex

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése