Vágyakozással tele

  A szebb idővel kecsegtető tavasz meghozta a - számomra legalábbis - kellemetlen velejáróit, mint a sétányon lágyan andalgó szerelmespárok, akiknek csak a szemükbe kellett nézni - már akin nem volt napszemüveg vagy épp nyitva volt a szeme, mert nem csókolózott - és az ember azon szempillantás alatt sárga irigységbe fordul át, mert a érzi a zöld szemű szörny hiányát.
  Ha lenne kire féltékenynek lenni, ugye. De nincs. Vagy óvni-félteni, vagy akármit. Mert hogy épp egymagad tengeted a napjaid és "persze, az enyém az egész világ".. de akkor miért nem a Tiéd az egész világ?! Vagy csak egy szeletéből, ha csíphetnél magadnak morzsát, amiből formálhatsz múzsát, takaros menyecskét, oldalbordát, akiben kedved lelnéd.



48 - 1 újabb

  1 újabb reggel, 1 újabb ébredés, 1 újabb "kelj fel", 1 újabb étkezés, 1 újabb hétköznap, 1 újabb hétvége, 1 újabb mozdulat, 1 újabb kétfelé megtett út, oda és vissza, vissza és oda és bár a kép tiszta, mert tegnap nem rúgtam be a haverokkal és tisztességgel helyt álltam ma is a mindennapok zsoldosaként a fronton:
  1 újabb tévedés csak a mai nap is, mert hiába nézek tova, hol a madár is csak alig, vagy még annál is ritkábban, mert ma se találtál rám. Ma se láttalak az évek alatt agyonkoptatott folyosókon, ma se hallottam könnyelmű kiskacajod a terem túlsó végéből, amivel mindenre választ adhattál volna még 230 évvel ezelőtt, ma se éreztem az illatodat, amit halvány felhőként véletlen felejtesz a levegőben, miközben hetyke járásoddal dicséred a mai nap verőfényét lazán kigombolt kabátodban és bölcsész-forma sálad büszke zászlóként hirdeti, hogy a város, ahol kereslek, bizony miről is kapta gúnynevét és Te egyszerűen csak élvezed, hogy ez a vad, tettre kész orkán simítja arcod apró fehér kis pihéit, szántana a szemed sarkában csak az időjárás viszontagsága miatt megjelenő kicsi szarkalábakban, de feszes bőröd nem enged ennek az alkalmi kísértésnek és felemelt fejjel és az ajkadon ragadó néhány hajszállal vállaljátok, hogy hátatok mögött huszonévvel igenis egy nő még szépsége beteljesülése előtt van.

  Éppen ezért kereslek, mert mindez hiányzik.. csak tűnődöm, hol lehetsz éppen, sminked leázik a bennem dúló vihar zivatarában, de pont ettől vagy olyan szép, hogy smink nélkül is Beléd tudok szeretni. Melletted akarok ébredni, kezemmel hajadat simítom, akarom félteni mindazt, ami Te, mert nekem nem merül ki a törődés pusztán annyiban, hogy napjában egyszer Rád dobok egy sms-t, hogy "Szia! Mizujs, hogy telik a napod?" Annyira személytelen, mint még Te magad is, mert nem hogy nem tudom, hogyan becéznélek alkalomadtán, de még csak a nevedet sem tudom. Te se ismersz engem.. Még ha ismernél..
  Néha még én magam se tudok kiigazodni a szívemben lévő útvesztőn. Fejre állított, szétszaggatott, majd sárgaborsó-főzelékkel újra összeácsolt térkép, ami idebent utat mutat most még csak nekem.. se. Akkor Te hogyan is találhatnál el hozzám, hogyan is foglalózhatnád le szívem csücskét, ha még csak azt se tudod, hogy az ablakból milyenek a kilátásaid. Azt csak én tudom.

  Jók. Túl jók. Túlontúl jók ahhoz, hogy elhidd, hogy egy magamfajta régi modorú, úriember habitussal megáldott félnótás nem hogy dalt írna Hozzád, de még a dallam ütemét is a mellkasán megpihenő tested megnyugtató szuszogásához vagy életigenlően heves szívdobogásához igazítaná s ha ez se lenne elég, a világ minden kincse a Tiéd, még a szerzői jogokat is díszdobozban adná oda egy szimpla reggelen az ágyba-kávé mellé, homlokodra nyomna egy leheletvékony Jó reggelt-csókot, miközben mohón lopná selymes bőröd és csodás hajzuhatagod illatát, amivel egy egész napon keresztül képes lenne tartani magában a lelket, hiszen este majd Kendrick Lamar-t hallgatva csak örülünk, hogy senki nem rontotta el a kedvünket és éjjel összebújva, együtt szenderülünk édes, közös álomra másnap reggelig..
  Hiányzol.

Ex

  Megjegyzés: A héten véglegesítem az e félévi tanrendemet és kiderül, mikor lesznek az előadások és szemináriumok. Annak megfelelően változni fog - sajnos - a bejegyzések megjelenése is. 
  De amint kikristályosodik, az Elsők között lesztek, akik tudni fogják.

4 megjegyzés:

  1. Tudd, hihetetlenül jó olvasni Téged! Véletlenül keveredtem ide, csak beleolvastam, de az első után muszáj volt még keresni, hogy többet is találjak, mert nagyon betaláltak. Vagy csak magukkal ragadtak, nem tom. De jók és kész. Csak tudd. :-)

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm, kedves Névtelen! Örülök, hogy szükségét érezted beleolvasni a többi írásomba is. Gondolom, ez volt az első bejegyzésem, ahova keveredtél véletlen máshonnan.
    Bevallom, ilyen magasztos szavak után általában egy kisebb számvetést tartok magamban, hogy mi is az, amit mások szerint jól csinálok. De sose jutok a végére, mert mindig csak az van bennem, hogy ezeket átéltem, újragondolom, megfogalmazom, leírom és voltaképp ennyi.
    További tartalmas olvasást kívánok!
    Ex

    VálaszTörlés
  3. Kedves Blogíró!

    Tetszenek a posztjaid, szívesen megosztanánk párat FB oldalunkon. Mi a NetVax-csoport vagyunk, akik kreatív zugbloggereket, zugírókat mutatunk be a nagyvilágnak.
    Itt vagyunk:

    http://netvaxcsoport.blog.hu/

    És itt is vagyunk:

    https://www.facebook.com/pages/NetVax-csoport/630573103691640?ref_type=bookmark

    netvaxcsoport@gmail.com címen elérhetsz bennünket

    Üdvözlettel:

    NetVax

    VálaszTörlés
  4. Köszönöm az elismerést a NetVax-csoportnak! E-mailben válaszoltam megkeresésetekre.
    További hasznos szemezgetést írásaim között!
    Ex

    VálaszTörlés