Elrettentő

  Néha muszáj szembenézni a kegyetlen valósággal, hogy tudjuk, mennyire is jó nekünk és értékeljük, amink van. Nem, nem a későn észrevett, otthon elfogyott WC-papírról van most szó. Van, amikor le kell venni a szemellenzőt vagy a napszemüveget és csak hogy tisztán lásd, ami megadatott Neked, észre kell venni a Körülötted lévő világ nyomorát is.
  A slam poetry nagyban alapoz az emberi reakcióra: már a mű előadása közben is ki tudja nyilvánítani a közönség a véleményét, akár hangos fújogással, akár tapssal és elismerő éljenzéssel. Eddig akárhányszor előadtam ezt a szöveget, mindig volt olyan ember, akit sikerült megfagyasztanom vele. Miután a végére értem, csak ült/állt megdermedve és maga elé bámult a sokktól. Elgondolkodott. Én pedig elértem a célomat.


46 - Bűnös játék


  És Te még azt hiszed, hogy valami elől menekülök, pedig csak ülve mennek el a megfelelő pillanatok, délceg kanok, félszeg csajok, élvezettel belecsapok, Te meg vádlón kérded: csiklót nyalok? Erre most mit mondhatok: feküdnék én kedves nőre, mintsem nedves kőre, csak ne lennék ily dőre, hogy hagyom, hogy hasson, hogy más beleugasson, mit is akarok valójában. A rendszer hálójában szövöm sodrony terveimet, hogy kinek a lelke zizeg, az nem teheti meg, hogy csak a mának él. Kortyolok, pohár málnalé, mert ez a trágya lét csak úgy viselhető el, ha elviseled, hogy Elvis szeret. Nem ismered, talán soha nem is fogod megtudni, hogy pusztán megdugni igenis egyenlő azzal, aki forró viasszal önti le a tested, majd kéjesen estek egymásnak, mint bűzlő pofával egy részeg az ágynak egy más nap.. mert mikor Chris Isaak Téged is rászed, hogy nem akar szerelembe esni Veled, csak akkor játszik egy bűnös játékot a képzeleted.
  Mert a naív hited juhprémbe bújtatott farkasával táncolsz egy szenvedélyes tangót egy frissen waxolt parketten és nem veszed észre, hogy rászed?
  Csak ülsz a TV előtt, csatornáról csatornára kapcsolgatod, mert nincs jobb dolgod, valami olcsó whiskyvel a kézben Dr House-t nézel, mire Ő egy marék Vicodint rászed..?
  Hogy nem veszed észre, hogy csak tömik a fejed a sok hülyeséggel, mikor élő egyenes adásban látod, hogy egy gyerek a park egyik bokrában mit nem hallott, hallja a démonait, hogy "A rush-t szedd".. és csak hátat fordítasz Neki, mert angolból nem vagy még elég jó és nem veszed észre, hogy a segítséged kéne Neki, mert 10 percre rá túlszívja és akkor már Neki mindegy lesz.. végleg..

  De tényleg nem veszed észre, hogy a szíved szív.. nem cuccot, annál keményebb a drogja.. hogy ez egy olyan örök érvényű dogma, amit ha nem fogadsz el, akkor is van és létezik. A papjaid meg csak szétteszik a két kezük, hogy mi létezünk és élvezünk mindent, ami megadatott. Hiába érzed úgy, hogy az agyad halott, mert közben nem veszed észre, hogy a szíved szív.. Nem cuccot, annál keményebb a drogja.. Mint zsák és foltja, egyszer úgyis összekerültök és akkor jó lesz.. Neki is.. Neked is.. vagyis, ha minden stimmel, akkor Nektek jó.. hmm, jó Nektek.
  Hogy a szád vörösre kented és a cicaszem bikavadítóan szexis, Te mégis csupán azt hiszed, hogy ez a smink "csak megteszi".. Szexistennő vagy, hát vedd már észre! Csak a hülyék nem bolondulnak egy ilyen Szépbe! Nekem meg az ostobaságaim száma határtalan.. s míg a halló a telefonban, addig a látó a határban van, és Te nem veszed észre, hogy a szíved szív?
  Mert így jó Neked.. mert elhiszed, hogy egyszer majd lesz nejed, ki mindig szeretni fog, örökké Veled és elhiszed.. mert nem tudsz mást tenni, mint hinni.. hiszen a szíved szív.. Hogy az Egyetlen és az egyetemen meglelt szerelem nem egy és ugyanaz, hogy nem látod előre, hogy melyik is az egyetlen utad, az? Az csak a végén derül ki.. mint az ég a fejem felett..

  Mert én még hiszek.. egy ócska mesét.. hogy megtalállak és megtartalak.. mert már annyit tricepszeztem lelkem súlyai alatt, hogy két karomba zárva se érzed majd börtönét e kapcsolatnak.. csak kapcsolom ki bőrövét, dobálom ruháját a földön szét és döntöm még.. hanyatt, mert úgy kényelmes Neki.
  Érzelmekkel teli csatározások, amire Te azt mondod: "már sok", én még csak akkor jövök bele.. csak akkor érzem igazán, hogy élek, hogy nem csak halni jár belém a lélek, hogy a szívem úgy ver, mint egy drum'n'bass zenei alap, hogy amíg Ő az ajkamba harap, én csak élvezem.. hogy a foga nyoma ottmarad a nyakamon, illatát beszívom, mert én is azt akarom, hogy felajzzon, megragadom a csuklóját, lába finoman megremeg, hallom meglepett, kéjes hangját elcsuklón, hát mohón csókolom a száját, hogy érezze, hogy még nincs vége, mert még csak most jövök bele.. és szívem tele, csak pumpálja a vért az erekbe, csak teszem a dolgom, hol megfeszülve, hol nevetve összeakad a tekintetünk, s ha lenne még szabad kezünk, legyintenénk a külvilágra, de most nem érdekel a sok mocsok és már Te sem mondod, hogy ez "már sok", nem is kell szólnod, de ebből érzed, hogy nem lehet elég..

  Csak hiszek egy ócska mesét, hogy egyszer még boldogan élünk, hogy sose lesznek szegények és az emlékek is temérdek forró zuhatagként öntenek el a zuhanykabinban benn.. csak hiszek egy ócska mesét, hogy az élet szép és úgy van rendjén, ahogy azt megírták nekünk, Neked is és nekem is, nem kell a szó, mert hamis, se fals indulat, nem kell, hogy gyűrd az ingujjad, mert nincs szükség rá, hogy idegből, mérgesen vagy pesszimistán állj hozzá, mert Ő Veled és Te Vele.. vagy?
  Csak hiszek egy ócska mesét.. s a sóhaj egy pillanat alatt feszítené szét a testemet, mert most érzem, hogy élek. Érzem, hogy tudom. Tudom, hogy érzem. Tudom, hogy Te tudod, hogyha szeret, akkor ne légy félszeg. Mert addig bizony csak Ő tudja, hogy szeret Téged..
  s ha ez a mese még az eleje előtt érne véget.. akkor tör felszínre az örök érvényű ítélet, hogy:


Ex

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése