Korai tavasz

  Mivel az idei telem gyorsan és számottevő alkotás nélkül telt el, ugorjunk is a tavaszra. A naptári tavaszra, mert az időjárás még bizony úgy gondolta, hogy kell még egy kis hó, egy kis téli fagy, csak hogy érezzük a törődést.
  Apropó zord idők: megúsztam 2012-t élve, így hát nem is hiányozhatott más az új élmények közül azon nyomban, mint egy önbizalom-növelő 1. helyezés, amit a március 22-i, "Korai tavasz" Slam-en sikerült elérnem Veszprémben.


45 - Fiatalkori zsongás

  Sziasztok! Ex vagyok.
.. a közönség egy emberként, mint egy anonim terápiás csoportban, köszön: "Szia Ex!"..
  Nem vagyok alkoholista, egyetemista.. csak előrebocsátom, hogy a lista teljes legyen és ne maradjon folt.. a ruhámon.. vörösbor.. hagyjuk.. majd a végén.. Nos:
  Az embereknek természetükből fakadóan vannak bizonyos elvárásai a külvilág felé. Csak úgy hasra ütés-szerűen, szenteste legalább egy halvány rétegben, de hófödte várost szeretnének magukénak tudni az ott lakók, hogy a táj szépsége megadja az utolsó löketet az esti meghitt ünnepléshez.. Tudom, Hanukkah december 8 és 16 között volt, próbálok figyelni mindenki egyéni preferencia-rendszerére.. vagy ha már ünnepek/megemlékezések, akkor egy fiatalos, lendületes, lágy eső áztatta illatú, mégis a szabadság és az újrakezdés mellveregető büszkeségétől eltelítődött, körbelengett tavaszi idő március 15-én, hm? Vagy legalább is egy "ázott kutyaszag" pont illene az akkori események felidézésére, elvégre mégiscsak csata volt akkor.. szópárbaj..
  Most komolyan: milyen lenne már, ha a Fentiek úgy döntenének, hogy megviccelnek a minket körülvevő környezetünk meteorológiai adottságaival és az egész fordítva történne?! HALLOD?! FORDÍTVA TÖRTÉNNE?!
.. nézek kérdőn az égre..
na, mindegy.. Bár, ha engem kérdeztek, jelzésértékű ez az időjárás.. valami nincs rendjén..
  Mint mikor egy elsötétített és félig letekert ablakos BMW hajt végig lassan a város utcáin és belőle egy meglepően lágy zene szól ki, talán valami ósdi szving, vagy blues, nem tudom, s csak ahova a szívem húz, azt hallom meg igazán a fülemmel.. valami ilyen ütemmel, hogy


na, így is van.. hiszen mindenki keres valamit, sokan csak az igazságot, de késő májusban már csak egy nagy gaz-sávot fognak kitaposni, miközben halomnyi kérdést hagynak hátra, dobod fel vállra egy nagy zsákba, hogy majd egyszer megválaszolásra fog kerülni.. nem fog!
  Mert ha a végletekig őszinte akarnál lenni magadhoz: Kérdezd meg azt a gyereket, aki voltál, mit szól ahhoz, hogy aki lettél mára, vajon tetszik Neki, a látvány, elégedett lenne Veled? Vagy a sok hátrány vetülne a szemébe, hogy ezért tényleg megérte végigkoptatni évek alatt az iskolapadot? Kihagyni a tanulást, vagy végigjátszani a vasárnapot.. S lassan felnővén, be kell Neki is látnia, hogy csak ódák voltak, meg mesék, szépen csengő ária, de a valóságban, mert ha érett fejjel az ember nem hinne a csodákban és ez fontos pont, ostorcsapásra csak felszaporodik az életedben mindenféle gond, s akkor ütött az óra..
  EEW! WRONG! a feltevés helytelen.. tennéd fel egy olyan helyre inkább, lásd: polc, ahol szem előtt.. vagy ahol, ha nő vagy, akkor a sok pasi szeme legelőn nagy, s ha Ádám egyenes - vagy ferde - ági leszármazottja lennél, akkor se tennél mást, csak a Messiást várva pozícionálnád magad fel és alá, fel és alá, fel és alá.. Szexuális túlfűtöttség lett rajtam is úrrá, mert hurrá, van végre megint alkalom, hogy a farkamon lévő tetoválás "Exodus" megnyúljon "Exi bizony durván, de szeretne, Szépségem!".. bár ez a mondat még egyelőre képlékeny, majd alakítok rajta, ha rá kerül a sor..
  Bár nem vagyok se hatásvadász, se számító számtologató, se görény, se nagy fasz,
 próbálom is kerülni a tavasz-ravasz rímpárt.. bazdmeg'.. pardon, szimplán csak meghúznám.. Már megint?! Ráfüggtél, mi? .. Erre a realista csak mosolyogva legyint, hogy ugyan már, mire lesz az jó? Hogy utána bennszakad a szó, fennakad a hang.. Sűrű zihálás, kéz-a-kézben, láb az égben, vérben az igazság, mert ami az egyiknek szűk, a másiknak vérbő.. egészen késő estig.. majd a végén egy nagy...... sóhaj. Haj-haj, vakarom a kopasz fejem.. a férfiak néha rémesen egyszerűek tudnak lenni és ez néhány nő számára kiábrándító... Csak a miheztartás végett:
  ENNEK ELLENÉRE a heteroszexuális nők 100%-a mégis minket választ.
  Színtiszta statisztika.. egzakt tudomány.. nem olyan, mint mondjuk egy rólam készült Ádám-kosztümös, mégis művészi szándékkal elkövetett fotósorozat, amiben helyet kapott utalás, többek között a sportok iránti szeretetemre, a különböző, általam preferált művészeti ágakra, amiket élvezettel hallgatok-látok-művelek magam is, vagy csak a saját hétköznapjaimból vett szokásokra, rigolyákra.. szerintem az is Ex-akt..
  De csak így érdemes, hogy az életedet értelmesen elbaszd.. mert a nagybetűs különben csak egymerőadta' szopás.. s ha nincs más, hát példaként ott van Előttetek az érettségi s most közülünk néhány ember felidézi, milyen könnyű is volt akkor.. akkor.. akkor? akkor csak lógattuk kifelé lábunkat a szarból.. mert akkor még csak sekély kis tócsa volt és a hátunkon feküdve kapálóztunk, hogy "fűű, de büdi van!" szerencsére van egy trükköm.. ne nőj fel soha!.. s ha azt hiszed, ez valami új keletű csoda, elárulom, hogy nem! A sors mostoha, őrizd meg magadban az örök gyerek szellemét, s ha már gondod-bajod lesz elég, csak hívd magad mellé a sarokból, ahova a legutóbbi buli hevében megcselekedett részeg baromságaid után állítottad.. szólj Neki oda egy halk mosollyal a szád szélén: kellesz!
  .. de semmi érzelgős mócsing, s ha kéreti magát: lesz szesz! vagy szex.. vagy drog.. vagy rock'a..ll jönnöd, hogy Nélküle is megy, csak kurva nehéz.. Mi van? Ne nézz, majd megérted és mondod: "leszarom az egészet".. leszarom az egészet.. megtehetem, mert csak "ócska pasiból" vagyok.. s hogy nem tetszem emiatt Neked? Néha csak a farkam vezet.. de akkor legalább én ihatok.
Ex

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése