Égősor kikapcs

   Vannak, akik számára komplikált és/vagy feszültségekkel teli volt az elmúlt pár hónap és az eddigi tél: az adventi időszak, az ünnepek, (állam)vizsgák. Mindezt érdemes levezetni: egy kis vegytiszta kikapcsolódással vagy ha máshogy nem is, egy újabb írással mindenképp.


104 - Égősor kikapcs

"Elalvás előtt még felkelek az ágyból, mert a fénye miatt nehezen alszok és hülyeségeket álmodok."

   Mit sem sejtve kóvályogsz a karácsonyi díszek között a november végi hömpölygő embertömegben, mint kabátját igen, de a józan ítélőképességét kézben nem tartó Travolta a vásznon. Nem érted, hogyan nem áll le senki szíve a végtelenített Jingle Bells-től, miután szippantott egyet a női mosdóban.. A tudatlanság áldás.. örülünk, Vincent?
  Mert most csupán akkor vallhatod magad elnöknek idén télen, ha combközépig érő, ízléses szövetkabátban, Misi Mókus kefe frizuráját perfecto leutánozva mászkálsz metroszexuális tekintettel és legalább 1000 db-os Kylo Ren-kirakóssal a hónod alatt a Teszkó sorai között.
  Mondjuk, szerintem úgy néz ki, mint egy kapkodva és hanyagul borotvált picsa, akinek felkérés szexuális keringőre a modern hanyatlás, hogy aláfeküdhessünk a trendeknek és minél többeket hanyatt láss. Testi-lelki egyensúlyom McDonalds-ában viszont Te vagy a hőn áhított dupla sajtos Big Mac menü; bocs, nem eszem trash kaját.

"Félhomályban elvánszorgok a kapcsolóig, mert a fénye miatt nehezen alszok."

   Drága jó szüleimnél, az alföldi faluvilágban az adventi időszak kész horror. Nem az a klasszikus hitchcocki, paradicsomszószos zuhanyjelenet, hanem a Fűrész 3-4-5, amikor mindegy, hogy mi és hogyan, csak a felismerhetetlenségig roncsolódjon.
  Ahol a karácsonyi nagyzabálás egy rituális évzáró érzáró.. mert bizony kell még a halászlé után töltött káposztából a szármás VAGY dobhatod a kutya elé, mert szar másnap. De én akkor is megeszem a maradék mézeskalácsot az ünnepi stressz miatt, még ha aznap éppen Edzekutor is egy amolyan halálosat..
  Disznóvágás az Elm utcában, ahol mindennapos tor túra a saját beledbe való visszaerőltetés meg repedt hasfal, amiből Likó Marci Fonogram-díjas albumot készítene és a díjátadón nevetve vágná fel az ereit porlepte SuperShop pontgyűjtő-kártyájával, miközben ezt mantrázza: 80 nap alatt a fenyőfa-földlabda körül mákos foggal, az első állomás: Bejglium.

"Lekapcsolom a karácsonyfa izzósorát, hogy a fénye miatt ne hezitálva tudjak elaludni."

   Magyarország jobban teljesít.. az ágyban is, amennyien baszogatják jelenleg. Mint egy kétgyerekes családanya, aki tizenpárévnyi házasságát dupla tequilával és anális szexszel dobja fel, amíg férje magán és házon kívül.. NEMzeti BébiBumm-projekt meg kvótás beléptető-rendszer Schengennél, hogy a friss diplomásokat ne migránsként bújtassák majd a londoni Tower tövében, míg kezükbe nyomják munkaszerződésüket, hogy mostantól hivatalosan is konyhai kisegítők.
  Tanulni tényleg megéri: január közepétől papírom van róla, hogy túlképzett vagyok áruházi polcfeltöltőnek, mint ahogy Raptor sem használhatja már az első sikeres egyetemi féléve után a közösségi médiás bejegyzéseiben, hogy #nofilter. De a papírhoz vezető út olyan, mint egy egész héten át kitartó vírusos fosás: kösz, de ilyet még egyszer nem akarok átélni magamból kifolyólag.

  Lekapcsolt fények mellett viszont jobban teljesítek: holnap reggelig baszok a világra.

Ex

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése