Csak 10 szó kell!

  Slam poety: performance jellegű művészeti ágazat saját alkotással, segédeszközök nélkül és 3 perces időkorláttal. Csak, hogy átismételjük..
  Az ilyen estek egyik fő eseménye az úgy nevezett tízszavas verseny, mikor is a lelkes közönség - mert ilyenkorra már megjön a kedvük a kooperációhoz - összeszed és beordít tíz különböző szót - mint például kotta, haiku, mókus, antikvárium, tanár úr, cigiszünet, vádirat, Eminem, répatorta, Vasember - és a mindenre kész szlemmereknek, íróknak, költőknek, emszíknek és egyéb vállalkozó szellemű alkotóknak ezek felhasználásával kell fél óra alatt kihozni a lehető legszínvonalasabb, legviccesebb, legmélyebb - vagy amilyenhez éppen kedvük van - művet, majd azt előadni. Szavak sorrendje mindegy, toldalékolhatók is, csak legyen benne az összes felsorolt kifejezés. Eztán - ahogy a versenyeken általában - az előre meghatározott (ötfős) zsűri pontoz nullától tízig.
Lássunk is rá egy példát. Életem első 10szavasa így nézett ki leírva:



33 - Csak kiszaladok haverokhoz

  Fél óra. Részeg, kotta egy társaság, ha a cigiszünet betalált, én Vallhalálomig rohannék egy üveg borért.. huhh, oké, nyitva a közért.. Van választék benn a boltba': Dunakavics - nyuszi tojta, édes-mézes répatorta, mókus, cica-, anyósnyelv.. özvegy tanár úrnak éppen kellett.. szomorú egy élethelyzet.. de borért jöttem, Pedro, kell egy?..
  Neked, Gézám?.. Micsoda? Hogy éhes vagy? Kenyér?!.. Hogy hol készült? Mittomén'. Biztos Dani Gyúrta.. a lisztes pék fia a szomszédból. Tudod, az antikvárium mellett, halk válium-kegylet, az utolsó kenet.. vajból. Tudod, a professzor halott nejének. Nem ének ez, ha IQ-mentes haiku zeng a Vasember melléből.. a mélynyomó dörömböl. Bah', de kell még sör!!
  Ellened szól a vádirat, hogy Rád írhat facebook-on a pasid, ki még adja a paksit, pedig már évek óta Veszprémben él, a szeszért kefél, csak szeszélyes hölgyeket kér.. de Te nem vagy olyan.. bocs, ne haragudj, hogy hívnak? Emese? Iszol egy pálinkát? Vagy tán inkább egy Vilmos?.. Nem Te, Vili! Tudod, csaj, ez egy olyan city, hogy egyetemista egyetemistának pultosa.. Szóval? Egy tömény? Nem-nem? Ne kéresd magad! Biztos?!.. oké, utoljára kérdem, ígérem: Emi, nem?

Ex

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése